Forsøkskommune
Regjeringen har invitert kommuner og fylkeskommuner til å søke om å bli forsøkskommuner. Forsøkskommuner vil få mulighet til å teste ut nye måter å løse oppgaver på gjennom fritak fra regelverk.
Hva er et forsøk?
Forsøk er en metode for utprøving av nye måter å løse oppgavene på, der det gis fritak fra regler i lov eller forskrift.
Hva kan man søke om?
Det er kommunene og fylkeskommunene som vet best hva som kan være egnede forsøk. Regjeringen løfter likevel fram noen aktuelle områder og temaer.
Søknadsprosessen
Hva bør kommunen tenke på før man søker og hva skjer i de ulike fasene i søknadsprosessen?
Regelverk for forsøk
Fordi forsøk innebærer unntak fra gjeldende regelverk, krever forsøk hjemmel i lov.
Oppfølging og evaluering
Forsøkskommuner vil få tilbud om et opplegg for erfaringsutveksling med andre kommuner. I forsøksordningen vil det også bli etablert et opplegg for evaluering av forsøkene.
Spørsmål og svar om forsøksordningen
Her har vi samlet ofte stilte spørsmål om forsøksordningen.
Aktuelt nå
87 søknader er til vurdering
Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) har mottatt 87 forsøkssøknader innen fristen 8. september. Noen av søknadene omhandler flere temaer.
Opptak av webinar om forsøksordningen
Kommunal- og distriktsdepartementet og KS inviterte til et webinar torsdag 22. juni kl. 12.00 til 13.30 om mål og rammer for den nylig lanserte forsøksordningen for kommuner og fylkeskommuner (frikommuneforsøk).
Regjeringa inviterer kommunar til å delta i frikommuneforsøk
– Offentleg sektor må utviklast og fornyast for å sikre gode velferdstilbod til alle også framover, og det er behov for at kommunane kan prøve ut ulike løysingar. Det legg vi no til rette for gjennom frikommuneforsøk, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.
Kontakt
Kommunalavdelingen
E-post: postmottak@kdd.dep.no
Telefon:
22 24 72 01
Adresse:
Postboks 8112 Dep., 0032 Oslo
Besøksadresse:
Akersgt. 59 , Oslo